Sociale vaardigheidstraining

De Topdog honden SOVA training is een sociale vaardigheidstraining waarbij gebruikt wordt gemaakt van een hond als co-trainer.

Je leert gedurende 12 sessies hoe een hond te begeleiden. De sociale vaardigheden die je daarbij leert kun je nadien toepassen in je persoonlijk leven. Bijvoorbeeld thuis, op school of werk, kortom overal waar sociale vaardigheden gevraagd worden. Je leert hoe je op een respectvolle manier kennismaakt met de hond, je leert hoe je leiding kunt geven aan een hond d.m.v. verschillende oefeningen.

Je bent daarna in staat om bijvoorbeeld iets te vragen in voor jou voordien moeilijke situaties, Je leert om te gaan met pestgedrag. Je leert gevoelens herkennen bij jezelf maar ook bij anderen. Je leert om complimenten te geven en te ontvangen. Je ontdekt wat het is om vertrouwen te geven én te krijgen. Dit leer je door een Topdog honden SOVA training te volgens, een sociale vaardigheids training waarbij je vooral heel veel doet met een hond en waarbij ook heel veel gelachen kan worden.

pijl Onderzoek heeft uitgewezen dat na het volgen van een sociale vaardigheidstraining met een hond het concentratie vermogen van een jongere/volwassenen toeneemt, wat zich uit in betere school/werk prestaties.